Λίγα λόγια για τους Γιατρούς

Ο Δρ Στέλιος Μ. Δωρής και η Αφροδίτη Γ. Καπώνη έχουν και οι δύο πολυετή εμπειρία σε κρατικά νοσοκομεία, ωστόσο τα τελευταία 15 χρόνια εργάζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Δρ. Στέλιος Μ. Δωρής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου του 1959.

Το 1977, μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις, έγινα δεκτός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησα το 1984 με βαθμό “λίαν καλώς”.

Ειδικεύτηκα στην Νευρολογία (1988-1992) στην Νευρολογική Κλινική του KAT και εν συνεχεία στην Α΄ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου  Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο).

Μετά την λήψη του τίτλου ειδικότητας της Νευρολογίας, παρέμεινα εργαζόμενος στην Α΄ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική μέχρι τον Ιούνιο του 2001.

Ασχολήθηκα με την Κλινική Νευροφυσιολογία πριν, κατά και μετά το πέρας της ειδίκευσης μου, και είμαι εξαίρετος γνώστης της Ηλεκτρομυογραφίας και των Προκλητών Δυναμικών (οπτικών, στελεχιαίων ακουστικών και σωματοαισθητικών). Εχω παρακολουθήσει τις εργασίες του Τμήματος Κλινικής Νευροφυσιολογίας του Νοσοκομείου ΚΑΤ, του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας και Σωματοαισθητικών Προκλητών Δυναμικών της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εργαστηρίου Προκλητών Δυναμικών του Καθολικού Πανεπιστημίου του Saint-Luc του Louvain (Βέλγιο) καθώς και του Εργαστηρίου Προκλητών Δυναμικών της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Παρισιού (Nοσοκομείο Pitie Salpetriere).

Είμαι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 12.12.1995 με βαθμό “Αριστα” (Θέμα Διδακτορικής Διατριβής: Ηλεκτρομυογραφική μελέτη ασθενών με παλαιά πάρεση προσωπικού νεύρου που εξελίχθηκε σε κλινική αποκατάσταση ή συν-κινησίες. Ηλεκτροκλινική συσχέτιση).

Παράλληλα, από το 1992 μέχρι και το 1999 ήμουν υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας και Προκλητών Δυναμικών του Γενικού Ερευνητικού και Θεραπευτικού Ινστιτούτου Αθηνών “Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”. Επίσης, από το 1996 μέχρι το 2001 ήμουν υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας του Διαγνωστικού Κέντρου EUROMEDICA (παράρτημα Κηφισιάς).

Από το 2001 μέχρι και το 2004 εργάσθηκα στην Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν έχοντας παράλληλα και την ευθύνη του Εργαστηρίου Κλινικής Νευροφυσιολογίας του νοσοκομείου.

Από τον Νοέμβριο του 2004 μέχρι και το 2019 ήμουν Δ/ντής της B’ Νευρολογικής Κλινικής και του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας και Προκλητών Δυναμικών της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Από τον Μάϊο του 2019 μέχρι και σήμερα είμαι Δ/ντής της Α’ Νευρολογικής Κλινικής και του Νευροφυσιολογικού Εργαστηρίου του Metropolitan General.

Από την θητεία μου στην Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική, στην Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και στην Νευρολογική Κλινική της Ευρωκλινικής Αθηνών, πέραν της τεράστιας εμπειρίας και ικανότητας μου στην Κλινική Νευροφυσιολογία, έχω ασχοληθεί διεξοδικά με όλα νευρολογικά νοσήματα και ιδιαίτερα την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και τις παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος.

Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά.

dr-stelios-doris
Πτυχίο

1984 Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ειδικότητα

1992 Νευρολογική Κλινική του ΚΑΤ και Α' Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο)

Εξειδίκευση

Ηλεκτρομυογραφία, Κλινική Νευροφυσιολογία, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Παθήσεις Περιφερικού Νευρικού Συστήματος

Εργασιακή Εμπειρία

1992-2001

Α' Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο)

2001-2004

Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν & Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Κλινικής Νευροφυσιολογίας του Νοσοκομείου.

2004-2019

Διευθυντής στη Β' Νευρολογική Κλινική της Ευρωκλινικής Αθηνών και του Εργαστηρίου Ηλεκτρομυογραφίας και Προκλητών Δυναμικών της Ευρωκλινικής Αθηνών

2019 - Σήμερα

Διευθυντής στην Α’ Νευρολογική Κλινική και στο Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο του Metropolitan General.

Το συγγραφικό και επιστημονικό μου έργο μέχρι σήμερα αποτελείται από:

  • Την Διδακτορική μου Διατριβή
  • «Τα προκλητά δυναμικά και η συμβολή τους στην διερεύνηση της ΣΚΠ». Τριανταφύλλου ΝΙ, Δωρής Σ. Από: Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Σφάγγος Κ, Τριανταφύλλου ΝΙ:123-137. Εκδ. Γαβαλάς, Αθήνα 2001.
  • Σαράντα μία (41) δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις, ξενόγλωσσες και ελληνικές.
  • Ομιλίες σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια Νευρολογίας και Κλινικής Νευροφυσιολογίας.

Αφροδίτη Γ. Καπώνη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 19 Δεκεμβρίου 1967.

Από το 1981 έως το 1995 έζησα στο Μόναχο.

Το 1986 έγινα δεκτή στην Ιατρική Σχολή του Λουδοβικείου Μαξιμιλιάνειου Πανεπιστημίου Μονάχου από όπου αποφοίτησα το 1993.

Ξεκίνησα την ειδικότητα της Νευρολογίας στην Γερμανία και συνέχισα στην Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου  Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) όπου και τελείωσα το 2002.

Το διάστημα 2003-2006 εργάσθηκα ως Medical Manager στην φαρμακευτική εταιρεία SERONO στο τμήμα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Από το 2006 έως το 2009 εργάσθηκα ως επιμελήτρια στην Νευρολογική Κλινική της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ενώ από το 2010 μέχρι τις αρχές του 2019 ήμουν διευθύντρια της ίδιας κλινικής.

Από τον Μάιο του 2019 έως και σήμερα είμαι Διευθύντρια της Α’ Νευρολογικής Κλινικής στο METROPOLITAN GENERAL.

Στα πλαίσια της Νευρολογίας έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Ηλεκτροεγκεφαλογραφία και την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

afroditi-kaponi-image
Πτυχίο

1993 Ιατρική Σχολή Ludwig-Maximilians-Universität München

Ειδικότητα

2002 Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο)

Εξειδίκευση

Ηλεκτροεγκεφαλογραφία, Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Εργασιακή Εμπειρία

2003-2006

Medical Manager στην φαρμακευτική εταιρία SERONO στο τμήμα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

2006-2009

Επιμελήτρια στη Νευρολογική Κλινική της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

2010-2019

Διευθύντρια στη Νευρολογική Κλινική της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

2019 - Σήμερα

Διευθύντρια στην Α’ Νευρολογική Κλινική του Metropolitan General.

Το Ιατρείο μας

Χρόνια εμπειρίας
0 +
Δημοσιεύσεις & Ομιλίες
0 +
Ασθενείς συνολικά
0 +
Έγκριτοι Επιστήμονες
0